Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a avut o conversație telefonică cu prim-ministrul Indiei

Președintele rus Vladimir Putin și premierul indian Narendra Modi au avut o discuție telefonică, aceștea și-au confirmat angajamentul reciproc de a consolida în continuare relațiile de lungă durată dintre Rusia și India.
Sputnik

BUCUREȘTI, 17 sep - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și prim-ministrul indian Narendra Modi și-au confirmat într-o conversație telefonică angajamentul reciproc de consolidare a relațiilor de lungă durată ruso-indiene, informează serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti. Discuția a avut loc cu prilejul aniversării premierului indian. 

„În timpul discuției telefonice, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a felicitat călduros pe prim-ministrul Republicii Indiene, Narendra Modi, cu ocazia împlinirii celor 70 de ani. Aceștia și-au reafirmat dispoziția reciprocă de a consolida în continuare relațiile de lungă durată ruso-indiene în cadrul celei de-a 20-a aniversări a Declarației privind Parteneriatul Strategic, care este sărbătorită anul acesta", se menționează în mesaj.

Cei doi au discutat și despre eforturile comune de combatere a pandemiei coronavirusului.

"Narendra Modi i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru felicitări și și-a exprimat satisfacția pentru munca pe care Rusia o desfășoară în prezent în cadrul președinției Organizației de Cooperare din Shanghai și BRICS. Au fost stabilite alte contacte suplimentare", se mai menționează în mesaj.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova