Foto- Zidul care a prins culoare: Pictură murală inedită

Sputnik

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Pictura murală se întinde pe o suprafață de aproape patru mii de metri pătrați. La realizarea ei au fost folosite peste trei tone de vopsea.

VIDEO - Pictură murală impresionantă, inaugurată la Chișinău

Zidul a prins culoare după ce pictorul muralist Dmitrii Potapov a pictat pe el elemente ale brand-ului de țară „Pomul Vieții” completate simbiotic cu flora și fauna inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Este vorba de un proiect inițiat de Primăria Chișinău și susținut de oameni de afaceri din Capitală. Suma estimativă pentru realizarea picturii murale este de 300 de mii de lei, bani oferiți de agenții economici. Din fondurile Preturii sectorului Centru au fost cheltuiți bani doar pentru instalarea sistemului video, menit să prevină vandalizarea lucrării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1 / 10
Pentru realizarea picturii murale au fost utilizate 3 tone de vopsea
2 / 10
Pictura murală are o suprafață de 3 800 de metri pătrați
3 / 10
Lucrarea a fost pictat în 35 de zile de artistul muralist Dmitrii Potapov
4 / 10
Pictura a fost realizată în cadrul campaniei #NeamPornit #Protejați
5 / 10
Costul proiectului este de 300 de mii de lei
6 / 10
Pictura prezintă elemente ale brand-ului de țară „Pomul Vieții” completate simbiotic cu flora și fauna inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.
7 / 10
Pictura este monitorizată cu ajutorul camerelor video
8 / 10
Lucrarea a fost creată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit#Protejați, demarată la începutul lunii mai.
9 / 10
Pictura murală este o inițiativă a Primăriei municipiului Chișinău, care a lansat un concurs de idei în vederea realizării unui astfel de proiect
10 / 10
Pictura reprezintă elemente ale brand-ului de țară „Pomul Vieții” completate simbiotic cu flora și fauna inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.