Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O clasă dintr-o școală din Bălți a fost plasată în carantină: Cum se desfășoară lecțiile

O clasă dintr-o școală din municipiul Bălți a fost plasată în carantină, după ce unul dintre elevi s-a infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Reprezentanții Primăriei din Bălți au anunțat că elevii din clasa a II-a dintr-o școală din oraș, dar și profesorul, se află în izolare, după ce un copil a fost testat pozitiv cu COVID-19. Astfel, lecțiile sunt organizate în regim online.

Veste îmbucurătoare: Primul medicament împotriva COVID-19 va ajunge curând în Moldova
În prezent, la Bălți 56 de copii se află în regim de autoizolare. Aceștia fie s-au întors din străinătate, fie au în familie membri care sunt infectați cu COVID-19. Anterior, grădinița nr. 3 din Bălți a fost plasată în carantină, după ce virusul COVID-19 a fost depistat la unii angajați. 

Potrivit datelor oficiale, de la începutul pandemiei la Bălți au fost confirmate 1 908 cazuri de infectare cu coronavirus. Din acest număr, 1 586 de pacienți s-au vindecat, iar 69 au decedat.

Conform instrucțiunii privind măsurile de protecție în instituțiile de învățământ, elaborate de Comisia Națională de Sănătate Publică, dacă unul dintre elevi este diagnosticat cu coronavirus, întreaga clasă încetează să frecventeze școala și trebuie să stea acasă, în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Termenul curge din ziua ultimului contact cu elevul bolnav. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova