Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, a declarat că a crescut simțitor numărul infectărilor cu COVID-19, mai ales în rândul copiilor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a declarat că în municipiu este o alertă epidemiologică sporită. 

„În municipiul Chișinău suntem în peste 15 mii de cazuri. (...) Documentăm o creștere evidentă a cazurilor asimptomatice, inclusiv o creștere la copii. În mare măsură, paturile din spitalele pentru copii cu COVID-19 sunt toate ocupate”, a declarat funcționarul. 

Incidența infectării la 100 de mii populație constituie 648 de cazuri în Capitală. În prezent, în municipiul Chișinău sunt circa 4000 de persoane aflate în concediu medical, fiind confirmate sau suspecte de coronavirus. 

Asistența medical primară 12 mii de personae suspecte și confirmate.

COVID-19: Unele persoane vor fi supuse testării obligatorii – iată ce prevede Protocolul

„În spitalele municipale capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID-19 este de 927 de paturi. Am sporit cu 60 de paturi capacitatea spitalelor cu profilul COVID. Acum sunt 768 de personae cu COVID internate. 183 de pacienți sunt în stare grava, inclusiv 6 intubați. Avem însă spații și paturi suplimentare. Suntem asigurați cu medicamente antivirale”, a declarat șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate.

Funcționartul a precizat că a fost actualizat protocolul național cu privire la gestionarea cazurilor de COVID-19. Astfel, acum persoanele care sunt depistate cu COVID-19 și sunt asimptomatice trebuie să stea obligatoriu în izolare 10 zile și nu 14, cum a fost până acum.

„Nu se mai cere să se facă un test repetat, fiindcă este dovedit că după 10 zile persoana confirmată cu COVID nu mai este deja contagioasă”, a spus Gîlcă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova