Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum sunt protejați de COVID-19 elevii și instructorii unei școli auto din Chișinău

Vreți să faceți școala auto, dar vă este frică de infectare cu COVID? Vezi cum sunt protejați elevii și instructorii unei școli auto din Chișinău.
Sputnik
Cum sunt protejați de COVID-19 elevii și instructorii unei școli auto din Chișinău

Odată cu ridicarea stării de urgență pe 15 mai, școlile auto din țară și-au reluat activitatea. Pentru a preveni infectarea și răspândirea virusului COVID-19, managerii acestor instituții au luat mai multe măsuri, astfel încât contactul dintre instructor și elev să fie minim posibil.

„Am instalat în autoturisme paravane dintr-un material exact ca cel din care sunt fabricate vizierele medicilor. Aceste paravane elimină orice contact fizic dintre instructor și elev, dar totodată asigură vizibilitatea dintre cei doi și a oglinzilor. În partea de jos a paravanului, în zona cutiei de viteză este o peliculă care îi permite instructorului să intervină atunci când este necesar. În plus, instructorul are acces la volan, astfel încât să fie evitate eventuale accidente rutiere”, a declarat Artur Cecan, directorul unei școli auto din Chișinău pentru Sputnik Moldova.

Mai mult, purtarea măștilor este obligatorie, atât pentru elevi, cât și pentru instructori, la fel cum și verificarea temperaturii.

„Fiecărui elev îi este verificată temperatura, atunci când vine la ora practică. Completează o declarație pe propria răspundere în care menționează cum se simte, dacă a contactat în ultimele 14 zile cu vreo persoană infectată cu COVID-19. La fel, elevii trebuie să aibă obligatoriu mască. La mănuși am renunțat deoarece mănușile fac mai anevoioasă manevrarea volanului, dar fiecare automobil este dotat cu gel antibacterian și este dezinfectat după fiecare elev”, adaugă Artur Cecan.

Managerul spune că nimeni nu trebuie să subestimeze pericolul acestui virus. Respectiv, măsurile impuse de autorități trebuie respectate cu strictețe.

„Atât elevii, cât și angajații sunt îndemnați să nu subaprecieze pericolul acestui virus și gravitatea acestei pandemii, fiindcă este suficient ca un singur angajat sau elev să fie infectat ca să fim trimiși din nou în carantină”, conchide Artur Cecan.

Artur Cecan consideră că Moldova nu-și permite luxul de a intra din nou în carantină sau de a bloca întreaga economie din cauza acestui virus. Mai mult, în contextul în care drumul către un vaccin ce ar sta în calea COVID-19 este lung, oamenii trebuie să se mobilizeze, astfel încât fiecare domeniu să fie adaptat la situația actuală.

„Eu cred că fiecare domeniu poate fi adaptat la situația actuală, astfel încât să nu ne oprim în loc, fiindcă paralizarea economiei este inacceptabilă, în special pentru țara noastră, care nu are cea mai bună situație economică”, conchide Artur Cecan.

Amintim că Agenția Servicii Publice a reluat examenele teoretice și practice pentru obținerea permiselor de conducere începând cu 3 iunie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova