Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul medicilor: Fiecare persoană să respecte măsurile de protecție

Medicii din țara noastră îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de protecție împotriva coronavirusului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Singura modalitate de a evita infecția cu COVID-19 este ca fiecare să respecte măsurile de protecție. Îndemnul vine din partea medicilior de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care au realizat spot video, amintind că fiecare dintre noi poate salva vieți.

Angajații din sistemul medical le-au transmis oamenilor că lupta împotriva virusului COVID-19 este una comună. Trebuie să lupte atât cetățeni cât și medicii. 

"Păcat că nu pot, celor care nu cred în gradul de seriozitate a a cestei boli, să le fac o excursie la noi, în terapie intensivă. Cu părere de rău, chiar și cei pe care i-am salvat ulterior nu țin minte. Dacă ești tânăr și absolut sănătos asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești", a spus șeful clinicii Anestezie și Terapie intensivă, Victor Cojocaru.

Medicii îi îndeamnă pe moldoveni să respecte câteva reguli simple: să păstreze distanța socială, să se spele cât mai des pe mâini, să poarte mască și să evite aglomerațiile.

"Virusul COVID-19 este un virus destul de agresiv, el afectează sistemul respirator și nu doar. El duce la complicații grave acutizând patologiile cronice pe care dumneavoastră la aveți", a spus medicul anesteziolog-reanimatolog, Olga Usatîi.

Până la această oră, în țara noastră au fost înregistrate 9247 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1039 în Transnistria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova