Coronavirus

A decedat un medic din Chișinău confirmat pozitiv cu COVID-19

Medicul Gavril Boian, de 74 ani, a decedat astăzi în timp ce se afla sub tratament anti-COVID-19. Acesta este al 239-lea deces cauzat de coronavirus, potrivit ministerului Sănătății.
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Medicul din Chișinău Gavril Boian a decedat pe 23 mai, după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Această pierdere grea este anunțată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. 

Crește numărul persoanelor vindecate de COVID-19: Date noi de la Ministerul Sănătății

Gavril Boian, în vârstă de 74 de ani, era doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”.

Medicul a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă pe de 9 mai, prin transfer de la o instituție medicală privată.

Gavril Boian a fost „un specialist valoros în domeniul chirurgiei pediatrice, care s-a dedicat activităţii didactice în învățământului superior medical timp de peste 40 de ani, contribuind la consolidarea sistemului medical din Republica Moldova şi la salvarea vieţilor a mii de copii”, precizează ministerul.

Instituția le-a exprimat condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut pe medicul Gavril Boian.

Până astăzi, erau confirmate 1.462 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate: medici - 343, asistenţi medicali - 566, felceri - 75, farmacişti - 20, personal auxiliar - 458 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova