Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul zilei: Șapte oameni au murit din cauza COVID-19 și 213 cazuri noi de infectare

Ministerul Sănătății a prezentat date noi despre răspândirea coronavirusului în Republica Moldova. Astăzi au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au venit cu date actualizate despre răspândirea COVID-19 în Moldova. Astăzi au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare și șapte decese. Printre persoanele decedate este și un medic. 

Patru persoane au murit astăzi din cauza COVID-19

”Gheorghe Popa avea 69 de ani. Activa în calitate de medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul spitalului raional Ungheni. Acesta a fost confirmat pozitiv COVID-19. În data de 10 mai curent, Gheorghe Popa a fost transferat de la spitalul raional Ungheni la Spitalul Clinic Republican. În urma complicațiilor, acesta s-a stins din viață în data de 20 mai”, a precizat consilierul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Cristina Stratulat. 

Numărul testelor efectuate este de 1 502, dintre care 1 238 primare și 264 repetate. Bilanțul persoanelor infectate în țara noastră a ajuns până în prezent la 6 553 de cazuri.

Potrivit secretarului de Stat la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numărul celor vindecați este de 445 într-o singură zi, iar numărul total al persoanelor tratate a ajuns la 2 953.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova