Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se pregătește de Ziua Victoriei

Sputnik

Chiar dacă locutorii marilor orașe din Federația rusă se află în regim de autoizolare, și chiar dacă Parada dedicată Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei nu va avea loc în ziua de 9 mai la Moscova, oricum autoritățile Federației Ruse se pregătesc pentru această zi.

În orașele din această țară sunt renovate și spălate monumentele închinate Zilei Victoriei și sunt afișate bannere dedicate acestei tematici.

Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a ordonat șefilor departamentelor de forță să intervină în graficul Paradei Biruinței și să amâne toate acțiunile preconizate în contextul acestei sărbători. Liderul rus a declarat la ședința Consiliului de Securitate din 16 aprilie că riscurile pe care le prezintă coronavirusul nu-i permit să dispună pregătirile pentru sărbătoarea de 9 mai.

În același timp, el a dat asigurări că manifestațiile dedicate Zilei Biruinței vor avea loc în 2020.

"Va avea loc și parada din Moscova, și Marșul Regimentului Nemuritor", a spus Putin.

1 / 14
Banner dedicat marcării a 75 de ani din ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, atârnat pe sediul administrației municipale a orașului Kaliningrad.
2 / 14
Restauratorii Muzeului de Stat al Sculpturilor Urbane efectuează lucrări de renovare a obeliscului dedicat "Orașului Erou Leningrad" din Piața Răscoalei din Sankt Petersburg.
3 / 14
O angajată a serviciului de salubrizare curăță Monumentul Soldatului Căzut din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
4 / 14
Decorațiuni de Ziua victoriei pe prospectul Nevskii din Sankt Petersburg, în timp ce oamenii se află în regim de autoizolare.
5 / 14
Monumentul mareșalului Jukov pe Piața Manejului, după restaurare.
6 / 14
Meșterul Maxim Svekla și fiul său Veaceslav lângă copia mașinii de luptă Katiușa.
7 / 14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, pe o stradă din Vladivostok.
8 / 14
Corabia cu pânze "Kruzenștern", în portul din Novosibirsk. Vasul efectuează o cursă transatlantică care este dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
9 / 14
Stelă în forma Ordinului Biruinței. Instalată pe o stradă din Vladivostok, dedicată aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
10 / 14
Graffitti pe fațada unui bloc de locuit dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Novorosisk.
11 / 14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, orașul Kalinigrad.
12 / 14
O angajată a serviciului de salubrizare spală complexul memorial din Piața din fața Parcului de Cultură și Odihnă M. Gorkii din Kazani.
13 / 14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.
14 / 14
Banner dedicat aniversării a 75-a a Zilei Victoriei, Celeabinsk.