Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi decese și astăzi: Încă două persoane au pierdut lupta cu COVID-19

Din păcate, și astăzi au fost înregistrate decese provocate de noul tip de coronavirus. Totodată, este în creștere numărul persoanelor vindecate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Încă două decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Echipele mobile continuă să preleveze probe la COVID-19 de la persoanele aflate acasă

Astfel, numărul deceselor în țara noastră ajunge la 109 persoane. Cele două victime de astăzi sunt persoane în vârstă.

În primul caz este vorba de un locuitor al Capitalei în vârstă de 82 de ani. Acesta a fost internat acum 12 zile la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Medicii însă nu i-au putut salva viața, întrucât bărbatul suferea și de diabet zaharat de tip II, infarct miocardic, ICC III.

Tot astăzi a murit o femeie în vârstă de 79 ani din raionul Ocnița, care a fost internată la Spitalul Clinic Republican în data de 21 aprilie. Potrivit informațiilor, aceasta suferea de cancer în stadiul III-IV, dar și de hipertensiune arterială de gradul III.

Totodată, crește și numărul persoanelor tratate de COVID-19. Doar pe parcursul zilei de ieri au fost externate 139 persoane, iar numărul total de pacienți vindecați a ajuns la 1114.

De la începutul pandemiei au fost înregistrate 3 638 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 411 cazuri sunt din Transnistria. Dintre acestea, 932 de persoane sunt în rândul lucrătorilor medicali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova