Coronavirus

OMS Moldova: Niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin ambalaje – Video

Cum să facem cumpărături în siguranță și cum să ne ferim de contractarea virusului COVID-19 în preajma unei persoane infectate – recomandări de la Organizația Mondială a Sănătății.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Reprezentanța din Republica Moldova a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a publicat pe Facebook precizări referitoare la modul de transmitere a COVID-19.

În primul rând, precizările vin să diminueze frica oamenilor de a face cumpărături în perioada pandemiei de coronavirus. Respectarea măsurilor de precauție reduce sau chiar exclude riscul transmiterii virusului.

OMS Moldova subliniază că până acum nu există niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin produse alimentare și ambalaje.

OMS Moldova: Niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin ambalaje – Video

Cum să facem cumpărăturile în siguranță în timpul pandemiei de COVID-19? Potrivit OMS, trebuie să păstrăm cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți oameni și să nu ne atingem ochii, gura și nasul cu mâinile.

Aflându-ne în magazin, dacă este posibil, este indicat să dezinfectăm mânerele cărucioarelor sau ale coșurilor de cumpărături înainte de a le atinge.

După ce ajungem acasă, este recomandat să ne spălăm bine pe mâini, după care să repetăm procedura și după ce scoatem din pungi și depozităm produsele achiziționate.

De asemenea, OMS Moldova publică un material video cu instrucțiuni despre modul în care lucrătorii medicali ar trebui să se protejeze de coronavirus atunci când intră în contact cu un pacient suspect sau confirmat cu COVID-19.

OMS Moldova precizează că, în baza dovezilor actuale disponibile, virusul COVID-19 se transmite de la o persoană la alta prin intermediul picăturilor, când persoanele susceptibile vin în contact cu secrețiile respiratorii generate în timpul tusei sau strănutului de către persoanele cu semne clinice de boală.

OMS previne însă că virusul se poate transmite și prin contact direct și indirect cu suprafețele contaminate și apoi prin atingerea feței.

Persoanele cu cel mai mare risc de contractare a infecției sunt cele care vin în contact strâns cu un pacient COVID-19 sau cele care îngrijesc pacienții cu COVID-19, mai precizează organizația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova