Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19: Termenul „distanță socială” nu mai este considerat bun - iată ce ni se propune

Schimbăm termenul „distanță socială” cu „distanță fizică”? Organizația Mondială a Sănătății recomandă acest lucru, în timp ce unii psihologi și sociologi spun că noua găselniță n-ar schimba datele problemei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dorește și recomandă înlocuirea termenului „distanță/distanțare socială” cu unul nou – „distanță/distanțare fizică”, notează agențiile de știri internaționale.

Fără precedent: Slujba din Noaptea Învierii 2020 va rămâne în istorie - Foto

În opinia specialiștilor OMS, termenul de „distanță socială” are conotația unei distanțări de cei dragi și poate avea repercusiuni negative asupra stării psihice și emoționale a oamenilor, asupra sănătății mintale.

Experții OMS apreciază că sintagma „distanță fizică” n-ar mai avea același efect dramatic, dar ar sugera că oamenii sunt distanțați fizic pe perioada pandemiei COVID-19, dar că rămân interconectați social, că nu sunt singuri.

Păstrarea distanței fizice în raport cu ceilalți este o metodă rezultativă de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar îi marchează psihologic pe oamenii nevoiți să se abțină de la îmbrățișarea celor dragi, indiferent de termenul pe care-l folosim, sunt de părere mulți psihologi.

Mai mult, schimbarea termenilor la această etapă ar însemna o incorență a mesajului autorităților de stat și ar slăbi comunicarea clară a riscurilor pandemiei către cetățeni, a declarat pentru CNN sociologul Lori Peek, de la Universitatea din Colorado, SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova