Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful ANSP: Să nu ajungeți cu intoxicații alimentare la spitalele pline de COVID-19

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică , Nicolae Furtună, a venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni privind alimentația de Paște.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Șeful ANS, Nicolae Furtună, a declarat că pe lângă COVID-19, autoritățile mai au și alte îngrijorări în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, le-a recomandat moldovenilor să aibă grijă la calitatea produselor alimenatare, cantitatea consumată și locul în care le păstrează ca să se protejeze de intoxicațiile alimentare.

Moldovenii se pregătesc de Paște: Iată cât costă în acest an masa de sărbătoare

"Să pregătim cantități minime de produse alimentare, să nu lungim perioada lor de păstrare, ca să nu provocăm intoxicații alimentare. Nu uitați că spitalele sunt pline de COVID-19 și riscăm să mergem cu infecție alimentară la spital, dar să ne infectăm de coronavirus. Noi spunem lucrurilor pe nume. Îndemn cetățenii să revină la tradițiile vechi când să pregăteau cantități mici de bucate pentru Paște", a spus șeful ANSP. 

Nicolae Furtună a menționat că Paștele din acest an va fi un test pentru toți credincioșii care vor trebui să arate că dacă își iubesc apropiații, nu se vor vedea cu ei, ci îi vor proteja și vor sta acasă. 

"Paștele 2020 va fi cel mai sigur și casa va fi cea mai sigură cetate", a menționat Nicolae Furtună. 

În premieră, liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor. Anterior, și președintele Igor Dodon a recomandat oamenilor să stea acasă și a declarat că mizează pe responsabilitatea cetățenilor, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova