Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații de la Ministerul Sănătății: Care este starea pacienților cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus în Republica Moldova rămâne deocamdată de 2019. Ministrul Sănătății anunță că până în prezent au fost efectuate 9848 de teste de laborator. 

Savanții au stabilit temperatura la care coronavirusul este distrus în totalitate

Viorica Dumbrăveanu a vorbit și despre starea pacienților care sunt internați în spitalele din țară. În prezent sunt în stare gravă 143 de persoane, iar 572 sunt în stare de gravitate medie. Doisprezece bolnavi sunt intubați în aceste momente - 7 la Spitalul Clinic Republican, iar 5 - la Institutul de Medicină Urgentă. 

Ieri s-au vindecat de COVID-19 și au fost externate 41 de persoane. Astfel, până în prezent în Moldova au fost tratați de coronavirus 276 de oameni. Din păcate, mai mulți pacienți au murit din cauza infecției. Până în prezent s-au înregistrat 54 de decese. 

Ministrul Sănătății a remarcat că mulți lucrători medicali nu și-au văzut familiile de foarte mult timp. Aceștia sunt cazați pentru a nu merge acasă și a supune riscului pe cei apropiați. În acest context, Viorica Dumbrăveanu a reiterat apelul către cetățeni să stea acasă și să le permită astfel și medicilor să-i revadă în curând pe cei dragi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova