Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajații MAEIE au donat bani pentru lupta cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că angajații săi, inclusiv cei din cadrul ambasadelor și consulatelor, și-au donat salariul pentru o zi de muncă în scopul prevenirii și combaterii COVID-19.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Angajații Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și ai misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova și-au donat salariul ce li se cuvine pentru o zi de muncă pentru lupta cu COVID-19. 

Numărul moldovenilor care s-au repatriat grație MAEIE în condițiile pandemiei COVID-19

Suma totală acumulată, de aproape 146 de mii de lei (145900,76 lei), a fost transferată pe contul bancar special destinat măsurilor de combatere a COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor, precizează MAEIE într-un comunicat de presă.

Ministerul adaugă căm împreună cu misiunile diplomatice, rămâne ferm angajat în sarcina de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare și acordarea asistenței consulare de urgență.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19 și până în prezent, prin eforturile MAEIE, în Republica Moldova au fost repatriați peste 8 mii de cetățeni din 22 de țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova