Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani au donat moldovenii în contul statului pentru combaterea COVID-19

Pe contul trezorerial al Ministerului Finanțelor s-au acumulat milioane de lei donate de persoane fizice și juridice pentru combaterea infecției cu noul coronavirus.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că numeroși oameni și agenți economici au fost receptivi și au donat bani pentru a ajuta autoritățile în lupta cu epidemia. 

”Pe contul trezorerial al Ministerului Finanțelor s-au acumulat în jur de 13 milioane de lei. Acești bani au fost incluși în fondul de intervenție a Guvernului și s-a decis ca o parte din acești bani să fie alocați pentru plata sumelor medicilor care s-au contaminat pe parcursul lunii martie. Se alocă câte 16 mii de lei. În aceste scopuri au fost alocate 464 de mii de lei și va continua acest suport pentru tot personalul medical care luptă cu această epidemie”, a declarat prim-ministrul. 

La prima etapă, vor fi acordate indemnizații unice persoanelor angajate în sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie 2020.

O femeie infectată cu COVID-19 a fugit de la spital: Ce spune poliția

O hotărâre ce prevede acest lucru a fost adoptată de Cabinetul de Miniștri în ședința din 10 aprilie. Decizia Guvernului decurge din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 10, din 31 martie. 

Mărimea indemnizației unice va fi de aproximativ 16 mii de lei.

Totodată, din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate 540 de mii de lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție, banii urmând să fie transferați pe contul Ministerului Sănătății, Muncii și

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova