Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt verificate persoanele care intră în Republica Moldova – Video

Poliţia de Frontieră vine cu precizări despre modul de verificare a persoanelor care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în țară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Toți cetățenii care revin acasă în perioada Stării de Urgență sunt verificați la punctele de trecere a frontierei. Astfel, fiecare persoană trebuie să prezinte informații despre:

  • Ţările vizitate în ultimele 14 zile;
  • Contactele avute cu persoane infectate;
  • Simptome ale COVID-19 (tuse, febră sau probleme de respirație);
  • Starea de sănătate în momentul verificării;
  • Medicamentele administrate până a ajunge în punctul de trecere a frontierei, în special cele ce scad temperatura.

De asemenea, în punctele de trecere a frontierei de stat cetăţenii care revin acasă trebuie să prezinte, pe lângă actul de călătorie valabil, documente ce confirmă cetățenia moldovenească, dar și dreptul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, cetățenii completează fișa epidemiologică individuală și semnează declarația pe proprie răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru 14 zile. Mai mult, fiecare persoană semnează declaraţia pe proprie răspundere privind obligaţia achitării a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova