Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatore: Cine le-a donat

Centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatoare. Donația a venit din partea Ambasadei SUA în țara noastră și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Zona IT de la centrul Moldexpo a primit computere de la Ambasada SUA și PNUD. Acest lucru va oferi posibilitatea ca în regim operativ să fie stocate datele pacienților, iar informația să fie prelucrată rapid. 

Centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatore: Cine le-a donat

Operatorii, cu ajutorul tehnologiilor, vor avea o conexiune cu spitalele municipale din oraș și vor putea depista unde sunt paturi libere pentru a putea transporta pacientul în funcție de gravitatea bolii.

”Este o donație binevenită și îi mulțumim Guvernului american pentru suport, mulțumesc ambasadorului, dar și PNUD pentru implicare. Municipalitatea a depus tot efortul și resursele pentru a dota Centrul COVID”, a scris primarul Chișinăului Ion Ceban pe Facebook.  

Din prima zi au fost dotate cele 3 pavilioane pentru ca medicii și pacienții să dispună de toate condițiile necesare. În prezent, sunt realizate lucrări de amenajare a instituției medicale Constructorul unde vor putea fi internate în jur de 120 de persoane.

Centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatore: Cine le-a donat

Amintim că autoritățile au decis ca în perioada pandemieii COVID-19 pavilioanele Moldexpo să fie transformate în centru de triaj. Persoanele care au simtome asociate coronavirusului vor fi inițial internate acolo, iar dacă li se va confirma infecția COVID-19 vor fi transportate în spitalele în care vor fi locuri disponibile.