Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Republica Moldova: Noi informații prezentate de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre răspândirea virusului COVID-19 în Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik.  Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne neschimbat - 149 de cazuri.

A devenit cunoscut rezultatul celui de-al doilea test la coronavirus efectuat de Merkel

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în cadrul briefingului din această dimineață date actualizate despre infectarea cu COVID-19. Până în prezent avem 49 de cazuri de import. 

”Sunt cazurile de import din Italia, Marea Britanie Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania”, a precizat Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La fel, au fost înregistrate 100 de cazuri cu transmitere locală. În total, au fost investigate 1164 de persoane. 

”Cazuri cu transitere locală s-au înregistrat la Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Râșcani, Sângerei, Cantemir și Strășeni. Avem cazuri înregistrate și în stânga Nistrului”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.