Coronavirus

Încălcări depistate la frontieră: Situația în ultimele 24 de ore

Poliția de Frontieră informează despre numărul de traversări în ultimele 24 de ore, precizând că sunt întreprinse toate măsurile recomandate de Comisia pentru Situații Excepționale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik.  Potrivit Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore, hotarele țării noastre au fost traversate de către 3 464 de persoane, dintre care 2 368 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română -1 267, la granița cu Ucraina au fost 872 de persoane, iar 299 de pasageri au fost înregistrați la aeroport, venit cu curse charter.

Măsuri aspre, inclusiv concedieri: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale

Oamenii legii au depistat că șase persoane au încercat să treacă vama cu acte false, iar un alt călător a fost documentat contravențional pentru că nu a respectat măsurile de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice.

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 262 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Moldova.

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova. Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19. Fiecare caz este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.