Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

24 de mii de moldoveni au intrat în țară, în ultima săptămână. De unde au venit aceștia

41.119 persoane au traversat frontiera Republicii Moldova pe parcursul săptămânii trecute. În cazul a 24.151 de treceri vorbim despre moldoveni care au revenit acasă. De unde au venit aceștia?
Sputnik
24 de mii de moldoveni au intrat în țară, în ultima săptămână. De unde au venit aceștia

24 de mii de moldoveni au intrat în țară pe parcursul ultimei săptămâni. Cei mai mulți dintre ei au trecut prin punctele de trecere a frontierei de la granița moldo-română. Reprezentanții Poliției de Frontieră spun că cifra totală a traversărilor de săptămâna trecută este cu 82% mai mică comparativ cu săptămâna precedentă.

„Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei, fluxul a constituit puțin peste 41 de mii de traversări, ceea ce constituie o descreștere cu 82% față de a doua săptămână a lunii martie. 58% din traversări au fost înregistrate la punctele de trecere a frontierei situate la granița moldo-română”, a declarat șefa secția relații publice a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, pentru Sputnik Moldova

La fel, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei au fost înregistrare 2798 de traversări, dintre care cele mai multe, aproximativ 1700 de persoane, pe sensul de intrare.

„Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 762 de traversări persoane, dintre care 1 178 de treceri la frontiera moldo-română și 584 de treceri la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina”, a adăugat Raisa Novițchi.

Potrivit reprezentantului Poliției de Frontieră, punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni, Giurgiulești-Galați și Tudora au fost cele mai aglomerate.

De menționat este că în ultimele 24 de ore nu au intrat pe teritoriul țării cetățeni veniți cu ajutorul curselor charter. A fost înregistrat un singur zbor spre Italia, în care au plecat cetățeni italieni.