Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări radicale la IGP: Ce se va întâmpla cu polițiștii de sector

Secretarul de stat al MAI Ianuș Erhan a declarat că la finalizarea implementării Strategiei de Dezvoltare a Poliției 2016-2020 vor fi renovate 90 de sectoare de poliție. Oficialul a mai spus că se examinează posibilitatea anulării moratoriului la angajări în cadrul IGP.
Sputnik
Schimbări radicale la IGP: Ce se va întâmpla cu polițiștii de sector

Ianuș Erhan a declarat în studioul Sputnik Moldova că ministerul are o viziune complexă asupra modernizării poliției în mediul rural prin intermediul ofițerilor de sector. Funcționarul din cadrul MAI a vorbit despre câteva detalii legate de activitatea sectoarelor de poliție, salarizarea ofițerilor și subofițerilor de sector.

„Polițistul care va activa în sector va fi responsabil de două sau trei localități, în funcție de numărul de cetățeni. Unui polițist îi va reveni 2500 sau 3000 de locuitori. Aceste sectoare de poliție vor fi dotate, inclusiv cu mai multe mijloace de transport. Până la finele implementării Strategiei vom avea 90 de sectoare renovate. Cheltuielile pentru un sector se cifrează la peste 1 milion 700 de mii de lei”, a menționat Erhan.

Secretarul de Stat la MAI a mai spus că accentul se va pune și pe majorarea salariilor pentru unitățile de subofițeri, cu 1000 de lei. Totodată, ministerul examinează posibilitatea anulării moratoriului la angajări în cadrul MAI, în condițiile în care la ora actuală sunt 1110 locuri vacante în cadrul IGP, care cad sub incidența moratoriului.

Voicu, despre starea în care se află sectoarele de poliție din țară: Ce urmează - Video>>>

 În urma crimelor grave din ultima perioadă, MAI și-a propus să implementeze un șir de măsuri care ar duce la prevenirea acestora, punând accent pe ofițerul de sector.