Bruxelles impune dictatura ”statului de drept”

Accesul la fondurile europene din bugetul UE pentru 2021-2027 va fi condiționat de respectarea ”statului de drept”, se arată într-un proiect care va fi dezbătut peste două zile de liderii celor 27 de state UE.
Sputnik

BRUXELLES, 18 febr - Sputnik, Daniela Porovăț. Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene se vor întâlni joi la un summit la Bruxelles în care vor lua în discuție condiționarea fondurilor europene din următorul exercițiu bugetar de respectarea fantomaticului ”stat de drept”, definit după cum vor eurocrații pentru a controla statele membre.

"Un regim de condiționalitate va fi introdus pentru a aborda deficiențele evidente generalizate în ceea ce privește buna guvernanță a statelor membre cu privire la respectarea statului de drept", se arată în acest proiect de document. În spatele termenilor sofisticați se ascunde însă dorința Bruxelles-ului de a pune la punct țări precum Ungaria care își afirmă independența față de politicile globaliste ale UE.

Cei 27 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană vor avea joi dezbateri aprinse cu privire la următorul buget al blocului comunitar.

Moldova, o mică colonie la marginea Europei – Iată de ce Michalko ne face cu degetul
Măsura propusă de condiționare a fondurilor europene de directivele Bruxelles-ului poate fi folosită astfel și ca o modalitate de a bloca dezvoltarea țărilor din Centrul și Estul Europei, făcând economie la bugetul UE în favoarea statelor ”de drept” din Vest care nu mai vor să contribuie la dezvoltarea Estului, ci doar la extragerea de beneficii din această parte a Europei.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus un buget pentru 2021-2027 de 1.094 miliarde de euro, adică 1,074% din venitul național brut al UE, o propunere inferioară celei solicitate de Comisia Europeană, care a propus un prag de 1,114% din venitul național brut al UE (adică un buget de 1.134 miliarde de euro la prețuri constante în 2018) și mult sub pragul de 1,3% din venitul național brut al UE solicitat de Parlamentul European.