Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Angela Merkel va lipsi de la Conferința de Securitate de la Munchen

În acest an, în cadrul reuniunii vor fi examinate situația din Siria și Libia, dezarmarea nucleară, dar și focarul de coronavirus din China.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Conferința anuală de Securitate de la Munchen, la care vor participa mai bine de 500 de politicieni, de cel mai înalt nivel, din întreaga lume, își începe lucrările pe 14 februarie.

Experții occidentali au spus cine sunt cei care îl ajută pe Putin să „ruineze Occidentul”

Printre participanții confirmați ai forumului sunt secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, șeful Interpol, Jurgen Stock, secretarul general al OSCE,  Thomas Greminger, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz și alții.

Anul acesta, de la Conferință va lipsi Angela Merkel. De altfel, pe parcursul ultimilor ani, aceasta a fost prezentă la forum o dată la doi ani. Țara va fi reprezentată de președintele Frank Walter Steinmeier, ministrul Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer și președintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble.

Delegația Rusiei este condusă de ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Anterior, și președintele Republicii Moldova și-a anunțat participarea la forum. La Conferință vor fi discutate numeroase probleme de securitate globală – situația din Siria și Libia, dezarmarea nucleară, politica energetică și Sănătatea mondială.

Anul acesta, la Munchen va veni și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Se presupune că una dintre principalele teme de discuție va fi focarul de coronavirus izbucnit în China.

Președintele țării, plecat într-o vizită de lucru în Germania:>>>

Conferința de Securitate de la Munchen are loc anual, în luna februarie, începând cu anul 1963.

La acest forum independent participă șefi de stat și de guverne, miniștri de Externe și ai Apărării, reprezentanți ai organizațiilor economice, jurnaliști.