Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trump, ironii pe seama “amestecului rusesc” în alegerile primare din Iowa

Donald Trump a ironizat pe seama “imixtiunii rusești” în alegerile primare ale democraților în statul Iowa.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat cu ironie că democrații ar trebui să acuze Rusia de disfuncționalitățile tehnice la numărarea voturilor în timpul alegerilor primare în cadrul Partidului Democrat din Iowa.

“Spioni, barbari și hoți”: Top 10 cele mai eronate acuzații aduse Rusiei - Video

Luni, în statul Iowa au avut loc alegeri primare în format caucuses – adunarea alegătorilor, însă filiala locală a Partidului Democrat a anunțat rezultatele finale abia vineri. Democrații și-au motivat întârzierea prin probleme tehnice.

La numărarea a 100% din voturi, victoria i-a revenit lui Pete Buttigieg. Pe locul doi s-a plasat Bernie Sanders, locul trei - Elizabeth Warren, locul patru - Joe Biden.

“Cred că ar trebui să acuze din noi Rusia, Rusia, Rusia! Dacă nu sunt în stare să-și numere voturile, cum au de gând să gestioneze sistemul de sănătate din SUA?”, a scris Trump pe Twitter.

Ironiile lui Trump însă nu sunt atât de lipsite de temei, în contextul în care acuzații privind imixiunea rusească în alegerile din Iowa s-au făcut deja auzite, iar învinuirile la adresa Rusiei, chiar și dintre cele mai absurde, par să nu mai mire deja pe nimeni.