Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scade numărul construcțiilor noi: Vezi motivul

Numărul construcțiilor noi a scăzut anul trecut. Biroul Național de Statistică atestă o reducere a numărului de autorizații eliberate de autorități pentru ridicarea imobililor.
Sputnik

Statul vrea disciplină în domeniul urbanisticii și calitate în construcții: Detalii
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Datele Biroului Național de Statistică arată o scădere cu 5,2 procente a numărului de autorizații eliberate pentru construcții în 2019 față de 2018.

Astfel, anul trecut, au fost date 3096 de acte ce permit lucrările de construcție. Peste 1600 de acte au fost eliberate pentru construcțiile din orașe, numărul acesta fiind în scădere cu aproximativ patru la sută. La sate au fost avizate 1470 de acte, cu aproximativ șapte procente mai puțin decât în 2018.

Singurele regiuni în care a crescut numărul de autorizații pentru construcția imobilelor rezidențiale sunt UTA Găgăuzia – cu 58 de autorizații și în raioanele din centrul republicii – cu 18 autorizații.

Scade numărul construcțiilor noi: Vezi motivul

De asemenea, în regiunea găgăuză s-a majorat și numărul permiselor de construcție pentru imobilele nerezidențiale.