Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

România și SUA își vor coordona poziția în privința Republicii Moldova

Ministrul român de Externe și ambasadorul american la București au discutat despre „evoluțiile din Republica Moldova” și au agreat „continuarea coordonarii apropiate dintre România și SUA pe subiect”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Situația din Republica Moldova a fost discutată zilele acestea, în cadrul unei întrevederi, de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegația Departamentului de Stat al SUA - Video

În cadrul întâlnirii „a existat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, fiind reiterată poziția cunoscută a României și agreată continuarea coordonarii apropiate dintre România și SUA pe subiect”, a informat Ministerul de Externe al României.

Tema centrală a întâlnirii dintre Bogdan Aurescu și Adrian Zuckerman a vizat „prioritățile comune de pe agenda bilaterală româno-americană în anul 2020, inclusiv asupra dialogului politic”.

Interlocutorii „au făcut o trecere în revistă a colaborării România-SUA în plan regional și european, fiind punctat faptul că România este un stat care susține în mod ferm unitatea transatlantică și o cooperare cât mai strânsă între UE și SUA”, se arată în comunicatul oficial.

În cadrul întrevederii, Bogdan Aurescu a reiterat „importanța creșterii prezenței militare americane în România, ca modalitate concretă de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO”.