Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum Europa a denaturat rezoluția cu privire la libertatea presei

Decizia membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei era așteptată de mai mult timp de către jurnaliștii ruși, însă au fost dezamăgiți - în document nu au fost incluse cazurile de persecuție pe care le-au prezentat la Strasbourg.
Sputnik

APCE a adoptat o rezoluție cu privire la libertatea presei. Decizia membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei era așteptată de mai mult timp de către jurnaliștii ruși, însă aceștia au avut parte de o mare dezamăgire - în document nu au fost incluse cazurile de persecuție pe care le-au prezentat la Strasbourg.

Rossiya Segodnya, la APCE despre persecutarea jurnaliștilor

Nu este vorba doar de istoria presiunilor exercitate asupra Sputnik Estonia și dosarul penal intentat împotriva fostului director al RIA Novosti din Ucraina, Kiril Vîșinski.

Pe cele 12 pagini ale documentului, a fost prezentată o listă de cazuri similare. Niciunul dintre acestea nu a fost inclus în rezoluție. Mai mult decât atât, Rusiei i-au fost înaintate mai multe cerințe.

Ce îi cere Europa Moscovei și cine va învinge în cele din urmă - libertatea de exprimare sau partizanatul, aflați din materialul nostru video.