Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul austriac de Externe a vorbit despre importanța Rusiei pentru Europa

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a declarat într-un interviu acordat Wiener Zeitung că, pe termen lung, stabilitatea și securitatea în Europa sunt posibile doar prin asigurarea unui parteneriat durabil cu Rusia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a subliniat importanța Rusiei în asigurarea stabilității  și securității Europei.

"Când vine vorba de acest lucru, îl citez întotdeauna cu plăcere pe președintele federal german, Frank-Walter Steinmeier. El a spus că, pe termen lung, stabilitatea și securitatea în Europa sunt posibile doar cu Rusia și nu în confruntare cu aceasta", a spus Schallenberg.

El a adăugat că Austria a încercat întotdeauna să mențină deschise canalele pentru dialog. "Un joc reciproc de tăcere nu a adus nimic nimănui", a spus diplomatul, subliniind că dialogul nu înseamnă renunțarea la valorile proprii.

Anterior, noul guvern austriac a publicat un program de lucru, în care se menţionează despre continuarea cursului privind diminuarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Programul mai presupune că guvernul va continua să dezvolte forumul public rus-austriac "Dialogul de la Sochi", transmite RIA Novosti