Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, despre reținerea lui Viorel Morari: ”Un caz ...”

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, se află în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr. 13.
Sputnik
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, despre reținerea lui Viorel Morari: ”Un caz ...”

Cazul Viorel Morari a stârnit reacții aprinse în societate, dar și în rândul politicienilor. În timp ce unii spun că reținerea lui Morari are iz politic, alții afirmă că locul lui Viorel Morari era de mult timp după gratii. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost întrebat care este opinia sa vizavi de cazul șefului suspendat de la Procuratura Anticorupție. Oficialul însă a refuzat să-și spună părerea în acest caz și a menționat că nu vrea ca declarațiile sale să fie percepute ca o ingerință în activitatea procurorilor și judecătorilor. Totuși, justiția trebuie să îți facă treaba, a menționat Nagacevschi.

”Este vorba de un caz individual. Nu am dreptul să fac declarații nici în detrimentul și nici în susținerea domnului Morari. Este de obligația procuraturii să gestioneze eficient un asemenea caz și să demonstreze că totul are loc conform procedurilor legale. Dacă o să mă dau cu părea, atunci declarațiile mele vor fi tratate ca o ingerință politică în actul judecătoresc, iar eu nu vreau să accept o asemenea abordare”, a declarat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie, iar ulterior a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Acesta este acuzat că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal, și ulterior urmărirea penală, și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Potrivit PG, „toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale”.

Viorel Morari însă susține că reținerea sa este o comandă politică și că el nu ar avea nici o implicare în ceea ce i se incriminează.