Sute de pompieri, salvatori și angajaţi ai Inspectoratelor de Poliţie vor merge în perioada 3-4 ianuarie în localitățile din raioanele Călăraşi, Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi şi Căuşeni, pentru a-i informa pe oameni despre riscurile exploatării incorecte a sobelor şi a altor instalaţii de încălzire. Potrivit șefului serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, acțiunile au loc în cadrul campaniei „O casă protejată, o viață salvată”, care se va desfășura până pe 7 ianuarie.
„În zilele de 3 și 4 ianuarie, practic tot efectivul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în comun cu angajații poliției, vor merge în localitățile din raioanele țării, pentru a le vorbi oamenilor despre prevenirea incendiilor și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Astăzi, angajații IGSU vor merge în localitățile din raioanele Ialoveni, Străşeni, Călăraşi, Anenii Noi şi Căuşeni, iar până la Crăciun urmează să ajungem practic în toate localitățile din nordul, sudul și centrul țării”, a declarat șeful serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu pentru Sputnik Moldova.
Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă toți cetățenii să fie prudenți și să nu subestimeze riscurile nerespectării regulilor antiincendiare.
„Este foarte important de respectat regulile antiincendiare, dacă vorbim de sobe și instalații de încălzit. Ar fi bine ca oamenii să nu le supraîncălzească. Totodată, să nu le permită copiilor să se afle în preajma surselor de ardere. Nu este indicat ca copiii să se joace cu focul sau să utilizeze sursele de aprindere”, adaugă Liliana Pușcașu.
În caz de situaţii de risc, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.