Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Novak: Sancțiunile nu vor împiedica finalizarea gazoductului ”Nord Stream - 2”

Ministrul rus al Energeticii, Alexandr Novak, consideră că sancțiunile impuse de SUA nu vor împiedica construcția gazoductelor ”Nord Stream - 2” și ”Turkish Stream”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Gazoductul ”North Stream - 2” va fi construit indiferent de sancțiunile impuse, a declarat șeful Ministerului rus al Energeticii, Alexandr Novak, în cadrul unui interviu pentru RBK, citat de RIA Novosti.

"Rămâne să fie instalată o conductă mai mică de 160 de kilometri", a declarat acesta.

În același timp, ministrul a menționat că este prea devreme pentru a spune că întreprinderea elvețiană Allseas nu va putea finaliza partea sa din lucrare, ea este în așteptarea unor clarificări privind sancțiunile impuse de SUA.

Pe 20 decembrie, președintele SUA, Donald Trump, a semnat bugetul de apărare pentru 2020, care prevede, în special, sancțiuni împotriva conductelor de gaz ”Nord Stream 2” și ”Turkish Stream”.

SUA au cerut companiilor contractante să oprească imediat construcția. Allseas, care este responsabilă de construirea ”Nord Stream - 2”, a suspendat lucrările.