Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Gala sportului-2019: Premii pentru cei mai buni sportivi și antrenori moldoveni

Ceremonia de premiere a celor mai buni sportivi și antrenori moldoveni ai anului 2019 a avut loc la Chișinău: urmăriți în videoclipul nostru cele mai spectaculoase momentele.
Sputnik

Cei mai buni sportivi ai anului 2019 au fost premiați de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Evenimentul a avut loc în incinta Teatrului dramatic rus de stat „Anton Cehov”. Prezent la ceremonia de premiere, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, i-a felicitat pe sportivi și antrenorii lor pentru succesele remarcabile înregistrate în cadrul competițiilor naționale și internaționale.

”Voi sunteți mândria Republicii Moldova, sunteți cei care faceți ca imnul țării noastre să răsune în cadrul celor mai importante competiții sportive internaționale. Vă felicităm și totodată vă admirăm pentru munca enormă pe care o depuneți în sălile de antrenamente și pentru curajul și responsabilitatea de care dați dovadă atunci când luptați pentru a obține performanță”, a declarat oficialul.

Ministrul a reamintit că anul 2020 este unul olimpic, iar participarea sportivilor noștri la Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi susținută de către Guvernul Republicii Moldova.

În anul 2019, sportivii moldoveni au cucerit peste 200 de medalii de aur, argint și bronz la diferite competiții internaționale, la lupte libere, lupte greco-romane, lupte feminine, taekwondo, haltere, caiac-canoe, înot, judo, atletism, sambo, kickboxing, panckration și altele.

Rezultate remarcabile au obținut și para-olimpicii noștri: para-judo, para-atletism, para-armwrestling și special olympics.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a cheltuit opt milioane de lei pentru premierea celor mai buni sportivi. Suma a fost alocată în baza unei hotărâri de guvern.