Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicii și farmaciștii vor primi indemnizații unice de aproape trei ori mai mari

Parlamentul a votat astăzi Legea ocrotirii sănătății, care prevede majorarea indemnizațiilor unice pentru anumite categorii de persoane.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Tinerii specialiști, medicii, farmaciștii, personalul medical și farmaceutic vor primi indemnizații unice majorate. Modificările la lege au fost votate astăzi de majoritatea parlamentară.

Mai mulți bani pentru două categorii de veterani - Iată de ce alocații vor beneficia

Din aceste categorii de persoane fac parte aproximativ 1 260 de beneficiari. Astfel, indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora, începând de anul viitor, de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic – de la 36 de mii de lei la 96 de mii de lei.

Potrivit proiectului, această indemnizație urmează să fie achitată în trei tranșe egale.

„Proiectul mai prevede acordarea acelorași indemnizații și pentru absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și ai învățământului profesional tehnic medical, care și-au efectuat studiile în bază de contract sau din contul bugetului de stat și care vor fi angajați în baza repartizării eliberate de Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale”, este precizat în proiectul de lege.

Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător. Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua.