Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Meteorologii n-au dat greș - în Chișinău ninge ca în povești

În Chișinău ninge ca în povești: Chiar dacă Serviciului Hidrometeorologic de Stat a prognozat ieri ninsoare doar în nordul țării, astăzi a nins și în Capitală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Așa cum au prognozat meteorologii, în Moldova au căzut prima zăpadă. Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe imagini video care surprinde căderea fulgilor.

”În fiecare an, mă bucur ca un copil de primii fulgi”, a scris un utilizator de pe Facebook.
”Ninge-n țara mea ca într-o poveste!”, a scris un alt utilizator pe Facebook, exprimându-și astfel bucuria.

Ninge și în Chișinău frumos

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi o avertizare cod galben de vânt puternic, în toată țara. Astfel, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Sunt sau nu pregătite autoritățile pentru căderea zăpezii

Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare ieri în jurul orei 14:00 și va fi valabilă și astăzi toată ziua.

În condițiile de intensificări ale vântului, sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii; se pot rupe crengi şi se poate semnala doborârea unor arbori uscați. De asemenea, este posibilă decopertarea parțială a unor construcţii.

În această perioadă se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.