Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Oleg Crîșmaru, candidat la funcția de procuror general

Oleg Crîșmaru tinde să ajungă în fotoliul Procurorului General. Acesta a trecut de etapa interviului, alături de alți trei candidați, care au fost propuși Consiliului Superior al Procurorilor pentru selectare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Oleg Crîșmaru are o vechime de muncă de peste 11 ani în domeniul juridic, potrivit CV-ului acestuia. Din 2017 până în prezent, activează în cadrul Centrului Național Anticorupție în calitate de ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, locotenent-colonel.

CSP s-a reunit în ședință: Când va fi ales candidatul la funcția de procuror general

Până în 2017, timp de un an a deținut funcția de șef Direcție urmărire penală în cadrul Serviciului Vamal. Tot în 2016, timp de șase luni, a fost procuror în Procuratura orașului Basarabeasca.

Crîșmaru este licențiat în drept, specialitatea drept penal, la Universitatea de Stat din Moldova. A absolvit și un master în drept economic la USM. Cunoaște limbile rusa și engleza, la nivel intermediar și franceza, la nivel începător.

Nagacevschi, despre concursul de selectare a candidaților la funcția de procuror general>>>

În declarația de avere și interese pentru 2018, Crâșmaru a indicat că deține un apartament de 54 de metri pătrați și o casă primită drept moștenire în localitatea sa de baștină. În 2017, familia Crîșmaru a procurat un automobil, Kia CEED, fabricat în 2013, care costa 140 mii de lei.