Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții la morgă: Motivul pentru care zece medici legiști au fost reținuți

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins astăzi la Centrul de Medicină Legală din Chișinău și au reținut zece medici, care ar fi implicați într-o schemă criminală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Zece medici legiști au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectați că au extorcat bani de la mai multe persoane pentru denaturarea concluziilor expertizelor judiciare, în urma examinării cadavrelor.

Incredibil: S-a trezit în frigiderul de la morgă și a mers apoi la petrecere

Potrivit anchetatorilor, bănuiții ar fi perceput plăți ce variau între 900 și 10.000 de lei pentru a include în rapoarte cauze false ale deceselor. 

Doar în perioada iulie–septembrie a anului curent, medicii legiști ar fi perceput plăți ilegale în valoare de 327.000 de lei pentru denaturarea expertizei.

În acest sens, au fost deschise două dosare penale – pentru corupere pasivă și escrocherie.

În cardul perchezițiilor efectuate la Centrul de Medicină Legală, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descoperit probe care ar demonstra vinovăția bănuiților. 

Medicii legiști riscă până la 15 ani de închisoare și amenzi de până la 500.000 de lei.