Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile Partidului Democrat

După mesajul postat de fostului lider al PDM Vlad Plahotniuc, despre instaurarea Guvernului Chicu dar și alte evenimente politice de la Chișinău, actualul președinte al partidului îi dă replica.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip vine cu o reacție la mesajul Vlad Plahotniuc legat de evenimentele politice din ultima perioadă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Pavel Filip spune că „Vlad Plahotniuc nu mai are nici o implicare în deciziile Partidului Democrat”.

Actualul lider democrat spune că PDM are acum un nou drum, ”cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică, lăsând trecutul în seama istoriei”.

„Nu a existat nici o discuție sau consultare cu el pe tema votului din parlament și nici pe alte teme, nu a încercat direct sau indirect să influențeze deciziile luate de partid. PDM are acum un nou drum pe care a decis sa meargă, cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică, lăsând trecutul în seama istoriei și concentrându-se doar pe ceea ce partidul le poate oferi cetățenilor în viitor”, a scris Pavel Filip.

Plahotniuc vrea să revină în politica moldovenească? Ce spune analistul Corneliu Ciurea>>>

Pavel Filip a mai spus că va conduce acest partid atâta timp cât deciziile PDM nu vor fi influențate din afară și va funcționa prin mecanisme democratice interne.

În concluzie, Filip spune că PDM este gata sa demonstreze că un partid poate renaște inclusiv din modul în care știe sa își asume greșelile din trecut și să învețe lecții importante din acestea.