Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Live: Ședința Guvernului Sandu - ce decid miniștrii

Ședința Cabinetului de Miniștri astăzi, la ora 08.00, înainte de ședința Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu.
Sputnik

Pe ordinea de zi sunt incluse 15 chestiuni. Executivul va avea de adoptat proiectul pentru modificarea Legii cu privire la alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă.

Amintim, la ora 10.00 deputații vor examina moțiunea depusă de PSRM prin care se solicită retragerea votului de învestire acordat Guvernului Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a declarant luni că va solicita o expertiză a Comisiei de la Veneția la legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, îndemnându-i pe socialiști să-și retragă până atunci moțiunea de cenzură.

La rândul lor, deputații din fracțiunea PSRM au reiterate că singura ieșire din criza politică provocă de Maia Sandu este ca Guvernul să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii.