Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agenda social-economică a Găgăuziei, discutată de Vlah și Dodon - Video

Iată care sunt principalele chestiuni discutate de președintele Igor Dodon și bașcanul Irina Vlah în cadrul întrevederii din 6 noiembrie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Agenda social-economică din autonomia găgăuză a fost discutată de președintele Igor Dodon și bașcanul Irina Vlah.

”Am examinat perspectivele adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de proiecte de legi care vizează armonizarea actelor juridice ale Autonomiei cu legislația națională”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a fost discutat programul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 25-a de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri). Evenimentul urmează să aibă loc în data de 23 decembrie și se va desfășura sub patronajul șefului statului.

Bașcanul Irina Vlah l-a invitat la Forumul Internațional de Investiții „Invest Gagauzia-2019”, care va avea loc în regiune, în perioada 8-9 noiembrie, cu participarea a 400 de reprezentanți ai business-ului autohton și internațional din 13 țări ale lumii, precum și la Ziua Vinului Găgăuzesc, pe 10 noiembrie.