Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va avea succese sau nu boxul moldovenesc după plecarea lui Caduc de la lotul național

Antrenorul emerit al Republicii Moldova la box Gheorghe Bugneac a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre prestația sub așteptări a lotului de pugiliști moldoveni la Campionatul Mondial de box de la Ekaterinburg.
Sputnik
Va avea succese sau nu boxul moldovenesc după plecarea lui Caduc de la lotul național

Gheorghe Bugneac este de părere că la ora actuală la nivelul lotului national de box are loc un schimb de generații, iar plecarea lui Petru Caduc de la timona lotului național ar fi un lucru firesc, care nu ar trebui să afecteze moralul pugiliștilor moldoveni.

„Domnul Caduc, mai mult de 20 ani, a fost antrenorul lotului național de box. Trebuia ceva de schimbat, exact ca în fotbal. Se dorea o schimbare. Viața merge înainte. Din păcate, la ultima Olimpiadă, Moldova nu a fost prezentă și nici la ultimul campionat european boxerii moldoveni nu au fost prezenți”, a declarat Bugneac.

El mai spune că lotul national de box trebuie întinerit, iar noul antrenor Igor Untilă a riscat promovând pugiliști tineri la o ediție de Campionat Mondial.

„Avem un lot bun. Dorin Bucşa a obţinut două victorii, fiind învins în a treia etapă de un pugilist din Cuba. Îl avem și pe Iurie Paraschiv, Andrei Vreme și Andrei Chiriacov, toți din ei au avut o prestație sub așteptări”, a mai precizat Gheorghe Bugneac.

În echipa naţională pentru Campionatul mondial de la Ecatirinburg nu au fost incluşi, la decizia preşedintelui Federaţiei Naţionale de Box, câțiva pugiliști experimentați, maeştrii internaţionali, Dumitru Galagoţ, Victor Carapcevschi, Vasile Belous şi Alexei Zavatin. La Campionatul Mondial de box participă 365 de pugilişti din 78 de ţări.

Autor: Eduard Maciac