Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce tip de miere trebuie să consumi pentru a trata afecțiunea de care suferi

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", apicultorul și organizatorul târgurilor de miere, Constantin Cojocaru, a vorbit despre beneficiile uimitoare ale diverselor sortimente de miere pentru organism.
Sputnik
Ce tip de miere trebuie să consumi pentru a trata afecțiunea de care suferi

Mierea de albine pe lângă faptul că este gustoasă, mai reprezintă și un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai rapid și puternic energizant natural, care ajută excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, cele hepatice sau cardiace.

Târg dulce în centrul Capitalei: Iată ce bunătăți puteți găsi

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetic. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a precizat Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne îmbolnăvirile cardiovasculare, combătând în același timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

În Moldova se produc în temei următoarele sortimente de miere: miere de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.