Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, la Vilnius: Integrarea Europeană, unica soluție

Perspectivele cooperării moldo-lituaniene pe multiple domenii au fost abordate la Vilnius. Iată ce alte subiecte au format agenda vizitei premierului Maia Sandu în Lituania.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Pe lângă colaborarea între Republica Moldova și Lituania, prim-ministrul Maia Sandu a discutat cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, și despre evoluțiile politicii interne din ambele state, dar și implementarea agendei de reforme în Republica Moldova. Totodată au fost abordate problemele regionale de securitate, anunță Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul întrevederii, șefa Guvernului de la Chișinău, a accentuat că unica soluție de dezvoltare a țării noastre este integrarea în Uniunea Europeană. La rândul său, președintele Gitanas Nauseda a reiterat interesul de a împărtăși experiența Lituaniei cu autoritățile de la Chișinău în realizarea reformelor pentru beneficiul cetățenilor.
Maia Sandu a plecat din țară: Vezi unde se află și ce face

Totodată, Maia Sandu s-a întâlnit cu Ministrul de Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevicius, cu care au examinat posibilitatea reluării activității Comisiei mixte moldo-lituaniene pentru integrare europeană, în cadrul căreia să fie discutate chestiunile care vizează atât integrarea europeană, cât și cooperarea economică.

Cei doi oficiali au propus organizarea unui eveniment al Parteneriatului Estic, dedicat tematicii securității cibernetice, în toamna anului 2019.