Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Satele ”uitate de Dumnezeu” vor fi salvate - Iată ce planuri au diaspora și APL

25 de localități din țară vor primi suport financiar pentru dezvoltarea durabilă.
Sputnik
Satele ”uitate de Dumnezeu” vor fi salvate - Iată ce planuri au diaspora și APL

PNUD Moldova va susține dezvoltarea economică a satelor și orașelor din țară, în cadrul etapei a II-a a Proiectului „Migrație și dezvoltare locală”. Mai exact, Autoritățile Publice Locale (APL) și Asociațiile de Băștinași din 25 de localități vor primi granturi pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. Despre aceste oportunități a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, Victoria Ivancioglo, coordonatoarea Programului ”Asociațiilor de Băștinași, din cadrul proiectului ”Migrațiune și dezvoltare locală”.

”La această etapă ne propunem să consolidăm capacitățile Asociațiilor de Băștinași, create în prima etapă a Proiectului ”Migrațiune și dezvoltare locală”. Și unul dintre obiective este dezvoltarea economică locală, pe care ne propunem să-l atingem prin încurajarea APL să implementeze proiecte care vor contribui la dezvoltarea afacerilor din comunitate, atragerea investitorilor, deschiderea noilor locuri de muncă”, a relatat a relatat Victoria Ivancioglo.

De asemenea, în cadrul etapei a II-a a Proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, vor fi susținute financiar și acțiunile diasporei de dezvoltare și promovare a localităților de baștină.

”Asociațiile de Băștinași vor beneficia de granturi în valoare de 1.000 -  10.000 USD, în baza formulei 1+1. Mai exact, valoarea grantului va fi echivalentă cu contribuția diasporei. Vom susține acele proiecte care vor soluționa problemele unui număr mare de localnici”, a precizat Victoria Ivancioglo.

Peste 10 mii de moldoveni din străinătate au investit 166 de mii de dolari în dezvoltarea localităților de baștină, în perioada 2015-2018, în cadrul primei etape a proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț