Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia: Trei organizații sunt acuzate de tentativă de radicalizare a protestelor din țară

Trei organizații occidentale au desfășurat pe teritoriul Rusiei campanii de propagandă îndreptate spre răsturnarea ordinii constituționale și radicalizarea dispozițiilor protestatare, a declarat Procuratura Generală a Rusiei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Procuratura Generală a Rusiei și-a explicat decizia de declara indezirabile trei organizații neguvernamentale occidentale: acestea desfășurau o propagandă îndreptată spre destabilizarea situației din țară și radicalizarea protestelor.

Proteste violente la Tbilisi: Peste 200 de persoane au avut de suferit - Video

Este vorba de fundațiile "Consiliul Atlantic", "Rusia Liberă" (ambele din SUA) și "Congresul Mondial al Ucrainenilor" (Canada). Mai devreme, autoritățile au anunțat că declară indezirabile aceste structuri, cu comentariul “amenințare la ordinea constituțională și securitatea Rusiei”.

“Aceste structuri desfășoară campanii propagandistice antirusești, se ocupă de discreditarea conducerii țării, de formarea unei opinii publice în direcția răsturnării puterii și radicalizării dispozițiilor protestatare”, a declarat joi la Consiliul Federației șeful direcției juridice a Procuraturii Generale, Artur Zavalunov.

“Activitatea acestor structuri este îndreptată spre imixtiunea în chestiunile interne ale Rusiei, inclusiv în campaniile electorale și influențarea rezultatelor alegerilor din țara noastră”, a adăugat procurorul.