În perioada de vară, centrele comunitare pentru copii funcționează de luni până vineri, în intervalul orelor 9:00-18:00 și oferă asistență gratuită copiilor care provin din familii social vulnerabile, copiilor aflați în situații de risc, dar și copiilor din instituțiile de învățământ secundar general.
"Zilnic sunt organizate activități atractive pentru copii: dans, pictură, muzică, secții sportive, ore de limbă engleză și acordarea unui suport la efectuarea temelor pentru acasă. Totodată, este oferită consiliere psihologică copiilor care frecventează centrele de zi, dar și părinților acestora", a spus specialistul principal in domeniul problemelor socio-educative și comunitare din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Vera Pșeneac.
În cadrul centrelor comunitare de azi activează 84 de cadre didactice dintre care 32 de pedagogi organizatori și 56 de conducători de cerc. Mai mult de jumătate dintre aceștia dețin gradul didactic superior I și II.
Potrivit Verei Pșeneac, în anul 2018, aproximativ 12500 de copii au frecventat centrele comunitare pentru copii și tineri. Totodată, au fost desfășurate peste 1300 de activități cu caracter instructiv educativ, activități de profilaxie și activități socio-culturale și sportive.
În municipiul Chișinău activează 30 de centre comunitare pentru copii și tineri. În perioada estivală centrele de zi sunt vizitate zilnic de către aproximativ 15-20 de copii.
Părinţii care vor să-şi înscrie copiii, trebuie să depună o cerere la sediile centrelor. Lista lor şi adresele pot fi găsite pe site-ul Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copiilor.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș