Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful statului este împotrivă - ce argumente i-a prezentat Igor Dodon Guvernului

Șeful statului consideră că este necesară amânarea modificărilor la politica fiscale propuse de guvernul Sandu - Președintele a luat această decizie după consultarea cu reprezentanții cercurilor de afaceri și ai sindicatelor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit în ultimele zile mai multe adresări din partea reprezentanților mediului de afaceri din țară.

Dodon anunță schimbări importante la începutul săptămânii viitoare

„În spiritul dialogului pe care l-am stabilit cu mediul de afaceri și sindicatele din țară, pe parcursul ultimelor zile am avut mai multe comunicări cu exponenții unor sectoare economice, referitor la inițiativele cu caracter social-economic, lansate de mine săptămâna aceasta. Sunt bucuros să constat că inițiativele respective sunt susținute plenar de business și societate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Reprezentanții asociațiilor de business l-au informat pe șeful statului despre îngrijorările lor legate de unele măsuri de politici fiscale anunțate recent de ministerul finanțelor în contextul colaborării cu FMI. În activitatea sa, președintele, având drept prioritate susținerea mediului de afaceri și sporirea competitivității economiei naționale a țării, a convenit cu conducerea Guvernului și Parlamentului ca aceste măsuri să nu fie aprobate pe parcursul acestei sesiuni parlamentare.

„Guvernul urmează să desfășoare în următoarele două săptămâni consultări publice ample cu reprezentanții sectoarelor economice vizate în acest pachet de modificări fiscale, condiționate de FMI. Totodată, am încurajat Guvernul să renegocieze cu această instituție financiară unele din condiționalitățile incluse în program”, a mai scris Igor Dodon.

Președinția va acorda o atenție deosebită asigurării procesului de consultare publică cu părțile interesate a proiectelor cu caracter regulatoriu, astfel încât să nu să se admită deteriorarea condițiilor de activitate economică. În acest context, Președintele țării a informat Executivul și Parlamentul că nu va promulga nici un proiect legislativ cu impact regulatoriu, dacă acesta nu a fost supus consultărilor publice cu mediul de afaceri și sindicatele.