Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul avionului, dispărut de pe radar pe 19 iulie: Ce spun autoritățile

Poliția vine cu noi detalii în cazul aeronavei care a dispărut de pe radare, în seara de 19 iulie, în regiunea Orheiului. O dronă și un avion au fost implicate în operațiunea de căutare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 июл – Sputnik. Autoritățile se află în continuare în căutarea aeronavei de mici dimensiuni care a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, a declarat pentru Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Inspectoratului Gnreral de Poliție, Irina Burdujan.

”Căutările continuă. Acum folosim o dronă pentru a filma de la înălțime. Deasupra locului unde se desfășoară căutările a zburat și un avion de mici dimensiuni, pentru a găsi ceva, dar deocamdată nu a fost găsit nimic”, a declarat Burdujan.

Autoritățile în alertă: O aeronavă neidentificată, deasupra Moldovei - detalii

Potrivit relatărilor ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, căutările se desfășoară doar pe timp de zi.

Anterior, Poliția a anunțat că, la data de 19 iulie 2019, la ora 18:55 o aeronavă neidentificată de mici dimensiuni a pătruns pe teritoriul Republicii Moldova, care a dispărut din vizorul radarului în momentul deplasării din spațiul aerian al satului Cucuruzeni, raionul Orhei spre localitatea Chiștelnița, raionul Telenești.

Pentu a identifica aeronava, au fost mobilizați angajații poliției din cadrul a trei inspectorate, Orehei, Rezina și Telenești. De asemenea au fost implicați și angajații INP și salvatorii.

Potrivit unor mass-media, avionul ar fi decolat de pe teritoriul Ucrainei.