Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ReDescoperă Drumul Vinului: Amatori ai vinului într-o călătorie plină de aventuri

În perioada 11-14 iulie, timp de patru zile, 14 vinării și 2 pensiuni rurale din centrul și sudul țării și-au deschis larg ușile pentru oaspeții pasionați de vinuri cărora le-au relatat poveștile și istoriile ce stau în spatele produsului mândriei noastre naționale.
Sputnik
ReDescoperă Drumul Vinului: Amatori ai vinului într-o călătorie plină de aventuri

După cinci ani de la primul tur vinicol destinat bloggeri și amatorilor de vinuri, aceștia au pornit din nou să redescopere Drumul Vinului. Turul vinicol „Redescoperă Drumul Vinului” s-a desfășurat la inițiativa Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Pe parcursul turului, participanții au vizitat mai multe vinării din țară cu istorie, care produc vinuri de calitate și duc faima țării noastre peste tot în lume. Și micii producători de vinuri „Crama Mircești”, „Crama Tudor”, „Crama Tronciu”, „ATU Winery”, „Gogu Winery”, „Kara Gani”, dar și vinăriile cu istorie în industrie care inițiază servicii de oenoturism: „Agrici Winery”, „Vinăria din Vale”, „Sălcuța”, „Doina Vin”, „Vinăria Hâncești”, „Podgoria Vin”, „Vinuri de Comrat” au ghidat oaspeții prin spațiul gusturilor și aromelor.

Proiectul de Competitivitate din Moldova a acordat o atenție deosebită micilor vinificatori, care datorită programelor de mentorat, îmbunătățire a calității și promovare, au început să producă vinuri îmbuteliate, iar astfel numărul membrilor Asociației micilor producători de vinuri din Moldova a crescut de la 7 la 35.

Pe parcursul ultimilor 5 ani, datorită programelor desfășurate de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, sectorul turismului și cel vitivinicol au înregistrat progrese semnificative ce au un impact pozitiv asupra dezvoltării comunităților rurale și contribuie la reducerea sărăciei și a migrației.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.