Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Dorin Cimil, noul Președinte CEC - Date biografice

Comisia Electorală Centrală are un nou președinte - în cadrul ședinței de astăzi CEC și-a ales noua conducere.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Noul președinte al Comisiei Electorale Centrale este Dorin Cimil, doctor în drept și conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Studii

Dorin Cimil este absolvent al Universității de Stat din Moldova,1995, (licență în drept). Și-a făcut doctoratul la Universitatea de Stat din Moscova „M.V. Lomonosov”, în 2011.

Domenii de cercetare

Domeniile de cercetare ale noului președintele CEC sunt dreptul civil, dreptul contractelor și calificarea raporturilor civile. Dorin Cimil a predat dreptul civil (contracte speciale), calificarea raporturilor civile și dreptul transportului. Cimil este autorul mai multor publicații - manuale, monografii, articole în reviste de specialitate din Moldova, comunicări științifice, comentarii de legi și acte normative, și altele.

Activitate Profesională

Dorin Cimil este avocat al BAA „Facultatea de Drept” și conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Republica Moldova. Este membru al „Uniunii Avocaților din Moldova”, membru al „Consiliului ştiinţific al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie” al țării și membru al „Asociaţiei Române pentru Studiul Dreptului Comparat şi a Dreptului Internaţional Privat”.

Limbi străine

Dorin Cimil cunoaște trei limbi străine - rusa (fluent), franceza (fluent), engleza (bine).